Beste zonnepanelen in 2022

Beste zonnepanelen in 2022Zonnepanelen zijn interessante producten waarmee je jouw eigen energie kunt opwekken. Je eigen energie opwekken is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt namelijk een flinke euro op de energierekening besparen als je zelf elektriciteit opwekt. Zeker nu de salderingsregeling 2022 nog van kracht is. Maar waar moet je op letten als je zonnepanelen wilt installeren en welke zijn de beste?

In onze blog vertellen we meer over de beste zonnepanelen in 2022 en we gaven ook handige tips en trucs.

Investeren en terugverdienen

Laten we eerst even iets vertellen over de forse investering en hoe je deze het beste kunt terugverdienen. De bedoeling van zonnepanelen is natuurlijk om geld te besparen, maar de bedragen die op de aangevraagde offertes staan zijn niet mals. Je moet dus eerst investeren om geld te verdienen. “You have to spend money to make money”. Zo simpel is het. Het beste wat je kunt doen is om voor kwalitatief goede en dus ook iets duurdere zonnepanelen te kiezen. Zo weet je niet alleen zeker dat zonnepanelen lang meegaan, maar dat ze ook het maximale rendement opleveren. Dan kun je de investering al binnen 7 tot 9 jaar weer hebben terugverdiend!

zonnepanelen

Registreer jezelf als ondernemer

Na de investering kun je ook nog wel wat voordelen behalen door bijvoorbeeld bij lokale gemeenten aan te kloppen voor een subsidie. Vanuit de overheid wordt het verduurzamen door middel van zonnepanelen niet meer gesubsidieerd, maar lokale gemeenten hebben hier nog wel potjes voor. Elke euro is er één zeggen we dan maar dus doe dan ook even navraag met een simpel telefoontje. Daarnaast kun je jezelf als ondernemer registreren bij de Kamer van Koophandel, want dan kun je de btw over de aanschaf van zonnepanelen en de eventuele installatie terugvorderen. Dat scheelt al een slok op een borrel, want we dan toch over 21%!

Zonnepanelen zelf installeren of laten installeren

De grote vraag is of je zelf op het dak klimt of het aan een professional overlaat. Natuurlijk kun je een flinke euro besparen als je de installatie zelf doet, maar het advies is om het uit te besteden. Ten eerste weet je zeker dat de zonnepanelen deskundig en in de juiste hoek worden geplaatst en worden aangesloten en je hebt ook nog eens garantie op de installatie. Mocht er een probleem of storing zijn wordt het voor je opgelost. Terwijl je het zelf moet regelen of alsnog kosten moet maken om het problemen op te lossen wanneer je ze zelf op het dak hebt neergelegd.

zonnepanelen op huis dak

Verschillende soorten zonnepanelen

Wanneer je op zoek gaat naar zonnepanelen kom je tot de ontdekking dat je genoeg keuze hebt. Niet alleen uit verschillende merken, maar ook uit verschillende soorten. Als je denkt dat het uitzoeken van zonnepanelen een fluitje van een cent is heb je het goed mis, maar we helpen je dan ook graag een handje op weg.

  • Glas-glas zonnepanelen zijn de beste zonnepanelen die je momenteel kunt kopen en ja! Dit zijn logischerwijs ook de duurste exemplaren die je kunt aanschaffen. Maar de keerzijde van de medaille is dat het rendement zeer hoog is en dat deze panelen een veel langere levensduur hebben dan zonnepanelen met een andere techniek.
  • Een monokristallijn zonnepaneel heeft ook een zeer hoog rendement en zijn ook iets duurder dan andere soorten. Het paneel heeft een dunne film en heeft als groot pluspunt dat deze zelfs op kleinere daken veel energie kan opwekken. Dus je hoeft er ook niet vreselijk veel aan te schaffen.
  • Een polykristallijn zonnepaneel is ook een goede keuze en vooral als je grotere oppervlakten wilt bedekken. Het rendement van het paneel ligt lager dan bij glas-glas en monokristallijn, maar is dan ook een stuk goedkoper dan deze varianten.
  • Amorf heeft een dunne film en deze panelen zijn buigzaam. Derhalve zijn deze panelen ook minder geschikt voor op een dak, maar meer geschikt voor bijvoorbeeld op voertuigen en andere oppervlakken.

De beste zonnepanelen 2022

De hamvraag is welke zonnepanelen je het beste kunt kopen en je weet nu in ieder geval het verschil tussen de technieken die er zijn. Nu is het tijd om voor een merk te kiezen. Welk merk steekt echt met kop en schouders boven de rest uit?

  • De zonnepanelen van Conergy zijn op dit moment de beste panelen die je kunt kopen, want deze zonnepanelen zijn kwalitatief goed en gaan meer dan 25 jaar lang mee. Zelfs na 25 jaar heeft het paneel nog een rendement van 80% en dat zie je weinig terug bij concurrerende merken.
  • Solar Frontier is een fabrikant uit Japan en zij maken ook kwalitatief goede zonnepanelen die een hoog rendement hebben.
  • Last but not least zijn de zonnepanelen van AEG. Het duitse merk maakte al kwalitatief goede omvormers, maar zijn nu ook heer en meester in het produceren van kwalitatief goede zonnepanelen.