Drie tips om je huis minder energie te laten verkwisten

energie in huisUw huis is een van de grootste bronnen van uw energieverbruik. Het is ook een plek waar u veranderingen kunt aanbrengen om dat energieverbruik aanzienlijk te verminderen.

Om dit te doen, moet u weten hoeveel energie verschillende dingen in uw huis gebruiken en wat het hen kost. Het goede nieuws is dat zodra u deze cijfers weet, het wordt het gemakkelijker om energie en geld te besparen. Hier zijn alvast enkele tips.

Zorg ervoor dat uw huis goed geïsoleerd is

Uw huis goed isoleren is om een paar redenen belangrijk. Ten eerste kan het u helpen geld te besparen op uw energierekening. Ten tweede kan het helpen om uw huis koeler te houden in de zomer en warmer in de winter. Ten derde kan het helpen uw huis te beschermen tegen vochtschade.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is. Controleer eerst de isolatie van uw zolder. Als deze minder dan 15 cm dik is, moet u misschien meer toevoegen. Ten tweede, dicht alle scheuren of gaten in de buitenkant van uw huis. Ten derde, installeer stormramen of raaminzetstukken. Door deze stappen te ondernemen, kunt u uw huis energie-efficiënter en comfortabeler maken.

Installeer een programmeerbare thermostaat

Slimme Thermostaat NestEen programmeerbare thermostaat kan u veel geld besparen op uw energierekening. Door de thermostaat zo te programmeren dat de verwarming of airconditioning lager staat wanneer u niet thuis bent, kunt u veel energie besparen.

Sommige thermostaten hebben zelfs een functie waarmee u de thermostaat kunt programmeren om aan of uit te gaan op basis van het feit of u thuis bent of niet. Het installeren van een programmeerbare thermostaat is een van de eenvoudigste manieren om energie te besparen in uw huis.

Op deze pagina kan je een mooi overzicht terugvinden van goede slimme thermostaten.

Gebruik energiezuinige lampen

Als het op energiebesparing aankomt, is een van de beste dingen die u kunt doen, overstappen op spaarlampen. Deze lampen verbruiken ongeveer 75% minder energie dan gewone gloeilampen, en ze gaan ongeveer 10 keer langer mee. Hier zijn een paar tips over hoe u kunt overstappen.

  1. Begin met uw meest gebruikte kamers: Als u de meest gebruikte lampen het eerst vervangt, bespaart u het meest op uw energierekening.
  2. Kies het juiste type lamp: er zijn een paar verschillende soorten energiezuinige lampen om uit te kiezen. CFL’s (compacte fluorescentielampen) zijn een goede optie voor algemeen gebruik, terwijl LED’s (light emitting diodes) zijn een goede keuze voor taakverlichting, zoals onder een kast.
  3. Vervang uw lampen geleidelijk: Als u veel lampen moet vervangen, kan het verleidelijk zijn om ze allemaal in één keer te vervangen. Maar dit kan moeilijk zijn voor uw portemonnee en voor het milieu. Het is beter om ze geleidelijk in de loop van de tijd te vervangen.

Dit zijn slechts een paar tips om u te helpen energie te besparen met uw gloeilampen.

Conclusie

Uw huis minder energie laten verspillen is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan u op de lange termijn ook veel geld besparen. In dit artikel hebben we drie manieren beschreven waarop u uw huis energiezuiniger kunt maken: LED-lampen gebruiken, een programmeerbare thermostaat installeren, en ervoor zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is. Als u ook maar één van deze tips toepast, kan dat een groot verschil maken in het energieverbruik van uw huis. Dus waarom niet vandaag nog beginnen?