Een padelveldje in je eigen tuin: Hoeveel moet dat kosten?

Deze vraag wordt tegenwoordig steeds meer gesteld. En dat is niet zo vreemd. Padel neemt enorm in populariteit toe en wordt dan ook steeds vaker gespeeld. Deze sport is een mix van tennis en squash, welke je speelt met vier personen op een rechthoekig veld. De wanden zijn vaak een combinatie van glas en hekwerk, en zijn onderdeel van het spel. Het enige wat je nodig hebt is een padelracket en een padelbal.

padelveldOmdat er niet veel kracht bij deze tak van sport komt kijken, is het vrijwel geschikt voor iedereen. Dit maakt het dan ook een heel sociale activiteit die steeds meer mensen in hun eigen achtertuin willen uitvoeren.

Het is dan ook logisch dat je je afvraagt hoeveel het moet kosten om een padelveldje in je eigen tuin aan te laten leggen. Hier is niet een heel concreet antwoord op te geven. Het heeft er onder andere mee te maken welke keuzes je maakt bij de aanschaf. De kosten zullen voor een deel afhangen van de kwaliteit van de baan. De prijs hangt af van de volgende factoren:

  • Kooiconstructie
  • Glas
  • Fundering
  • Kunstgras
  • Verlichting

Het ligt helemaal aan de kwaliteit die jij kiest en welke materialen je graag wilt gebruiken.

padel sport spelen eigen tuin

Kooiconstructie

Kies voor in je tuin vooral voor metaal wat weerbestendig is. Op deze manier gaat het niet roesten. Fraaier voor het uiterlijk, maar ook veiliger voor de spelers. Voor een kooiconstructie bestaan er drie typen padelkooi constructies:

  • Pilaarsysteem
  • Framesysteem
  • Panoramakooi

Glas

Voor de veiligheid van de spelers kun je het beste kiezen voor veiligheidsglas. Op het moment dat dat breekt, valt dat uiteen in kleine stukjes. Verwondingen zullen op die manier minimaal zijn. Ook de dikte is belangrijk. Voor een koud land als Nederland wordt een dikte van 12 millimeter geadviseerd. Bij dikker glas zullen de kosten echter ook hoger zijn.

Fundering

Het gewicht van de kooiconstructie is ongeveer 5000 kilo. Het is dus belangrijk dat de fundering goed is. Als deze niet op orde is, kan een padelveld gaan verzakken. Je kunt bij de fundering kiezen uit een gebonden en ongebonden fundering. Deze eerste bestaat uit schuimbeton en heeft eigenlijk de voorkeur.

In aanschaf is deze wel wat duurder, maar het vergt veel minder onderhoud. Uiteindelijk verdien je dat dus weer terug. Een ongebonden fundering is zachter. Het is goed om te weten dat de bal hierdoor een lagere stuit heeft.

Richtprijs aanleggen padelveld

Naast bovengenoemde onderdelen moet je nog denken aan de finishing touch. Dit bereik je met het aanleggen van het kunstgras om uiteindelijk op te kunnen spelen en eventueel verlichting voor als je ook in de avonden wilt sporten. Alles met elkaar is een totaalprijs lastig te benoemen.

Een richtprijs voor het aanleggen zit ongeveer rond de 50.000 euro. Natuurlijk kan de uiteindelijke factuur hoger of lager uitvallen. Mocht je het padelveld bijvoorbeeld op een bestaande tennisbaan aanleggen, kun je al 10.000 euro in mindering brengen. Het is dan ook raadzaam om met jouw wensen contact op te nemen met een specialist.