“Het gras is niet altijd groener aan de overkant”

tuinonderhoudHet gras is altijd groener aan de overkant, is een veelgehoorde uitspraak. In de meeste gevallen klopt dit redelijk, maar dit hoeft uiteraard niet altijd zo te zijn. Maar hoe krijg jij jouw gazon groener dan die van je buurman? In deze blog leggen wij je uit hoe je tuinonderhoud het beste aan kunt pakken.

Alvorens je de tuin onderhanden gaat nemen is het verstandig om eerst een beplantingsplan te maken. Allereerst is het belangrijk dat je weet welke planten er in jouw tuin staan of gaan komen. Elke plant of bloem vereist ander onderhoud. Het beplantingsplan zorgt voor een overzicht en geeft je inzicht in  het onderhoud dat de beplanting die aanwezig is in jouw tuin nodig heeft. Ook geeft een beplantingsplan je een goed idee van verbeterpunten in jouw tuin. Dit plan kun je vervolgens ook voorleggen aan een professionele hovenier, die jou taken uit handen kan nemen op het gebied van tuinonderhoud. Met zijn het vakmanschap van de hovenier kun je een tuin creëren die het hele jaar door in bloei staat.

gras groener

Het gazon onderhouden

Met een paar simpele trucs zorg je tijdens het onderhouden van je tuin voor een groener effect. Het geven van  teveel water kan bijvoorbeeld een nadelig effect hebben op de kleur van je gazon. Het is beter om het gazon in één keer van veel water voorzien dan elke dag een beetje water te sproeien. Dit komt omdat de wortels van het gras dan zelf reserves opbouwen waarmee ze een aantal dagen kunnen overleven.

De bloemen verzorgen

Het onderhouden van bloemen is niet heel moeilijk, echter bestaan er toch een aantal veel gemaakte fouten die mensen maken waardoor bloemen vroegtijdig verwelken. De zomers in het westen van Europa worden steeds warmer. Grote periodes van droogte komen steeds vaker voor. Tijdens deze perioden van droogte is het van groot belang dat de bloemen genoeg water krijgen, echter is het sproeien van water over de bloemen heen niet de meest effectieve manier van water geven. Het gieten van water op je bloemen kan er voor zorgen dat de bloemen sneller verbranden. Het is daarom beter om zo dicht mogelijk bij de grond te bewateren, zodat het water de wortels goed bereikt.