Je badkamer: de juiste douche voor een kleine badkamer

klein maar fijnDat de badkamer een belangrijke kamer is in jouw huis of appartement? Dat hoef ik je niet te vertellen. Normaliter brengt ieder persoon dagelijks een bezoekje aan zijn badkamer. Het is enorm leuk om zelf je badkamer in te richten naar believen. Wanneer je een redelijk budget hebt, kan je met elementen zoals bijvoorbeeld de douche iedere richting uit. Maar hoe kies je de juiste douche wanneer je een kleine badkamer hebt?

Comfortabele (inloopdouche) gewenst? Het is mogelijk!

Onthoud dat er voor elke badkamer een ideale douche bestaat. Zelfs een inloopdouche kan! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is kiezen voor een hoekopstelling. Slimme inrichters laten daarbij een glazen wand installeren. Zo wordt de badkamer optisch vergroot dankzij een maximale lichtinval.

Kies bij voorkeur ook voor een inloopdouche met een klein gootje. Bij deze opstelling loopt de betegeling in elkaar over en ‘stopt’ je badkamer niet waar de douche begint. De allerkleinste maat is 90 op 90 centimeter. Deze samenstelling gaat zeker niet ten koste van je douchecomfort. Maar je bespaart wel plaats! Volgens mijn favoriete loodgieter AVS uit Lier is het eveneens de meest efficiënte manier van omgaan met ruimte, omdat je geen verhogingen etc hoeft te plaatsen die geen functionele ruimte overlaten.

modern badVoor wie toch liever een bad heeft

Sommige mensen hebben het nu eenmaal niet voor een douche. Voor hen neemt een lang en heet bad alle hectiek van de dag weg. En dat kan zelfs in een kleinere badkamer. Ook hier kan je enorm creatief te werk gaan. Plaats het ligbad evenwijdig met de langste muur van de badkamer voor een ruim zicht.

En dan heb je ook nog van die mensen die een deel van hun beschikbare badkamerruimte moeten afstaan aan een schuin plafond. Mijn tip? Beschouw dit niet als een ongemak, benut het potentieel! Zo kan je onder een schuine wand perfect een ligbad laten plaatsen en jouw kleinere kamertje gezellig inrichten.

Andere tips voor je kleinere badkamer

Een douche of een bad maakt deel uit van een groter geheel. Dat besef ik. Daarom geef ik je met veel plezier nog enkele andere tips mee voor de creatieve inrichting van één van je lievelingskamers. Zo is het aangewezen om met lichtere kleuren en originele verlichting te spelen. Gebruik grote spiegels die de ruimte aanzienlijk vergroten. En mijn favoriet: kies voor een praktische wastafel. Denk daarbij aan waskommen in plaats van ingebouwde lavabo’s.