Praktische tips om je huis voor te bereiden op de zomerhitte

Met de komst van de zomer is het noodzakelijk om de inrichting van jouw huis opnieuw te overdenken. Immers, zoals we het huis kunnen voorbereiden op andere seizoenen van het jaar, zoals de lente of de winter, kan hetzelfde worden gedaan met jouw huis met betrekking tot de zomer. In dit geval kunnen enkele eenvoudige aanpassingen een vleugje frisheid, comfort en vreugde aan de omgevingen brengen. Kijk hier eens naar!

1. Investeer in verschillende planten

hitte in huis plantenMet de hoge temperaturen worden planten nog essentiëler in de decoratie, aangezien zij bijdragen tot een kleurrijk en licht uitzicht, de bewoner dichter bij de natuur brengen en voor zintuiglijk comfort zorgen. Vazen met planten kunnen zelfs schaduw bieden, afhankelijk van de gekozen plant. Ook is er de mogelijkheid om een groene muur te plaatsen. Deze optie kan zowel binnen als buiten het huis worden toegepast. Het komt erop aan soorten te kiezen die zich goed aan het klimaat van de plaats aanpassen.

2. Mobiele airco

Een andere oplossing die de omgeving veel koeler en aangenamer kan maken, is de mobiele airconditioner. Door een compacter ontwerp in vergelijking met het traditionele model kan de mobiele airconditioner worden gecamoufleerd. Deze eigenschap is uitstekend voor wie een airconditioner wil, maar niet wil dat het apparaat de inrichting van de ruimte beïnvloedt.

Dit toestel is bijzonder geschikt voor kleine kamers en kan gemakkelijk worden vervoerd naar andere kamers in hetzelfde huis. In sommige specifieke situaties is de draagbare mini-airconditioner het meest aangewezen, vooral wanneer het niet mogelijk is in een muur te boren.

3. Verlichting

Ook de kleur van de lamp beïnvloedt het warmtegevoel. Hoe meer geel, hoe gezelliger de kamer, maar de warmte neemt toe. Zeer wit licht is daarentegen niet aangewezen voor huiselijke omgevingen, aangezien het visuele vermoeidheid kan veroorzaken.

Daarom wordt aanbevolen te kiezen voor lampen met neutralere kleuren, of warm wit, van ongeveer 3000 kelvin. Voor huishoudelijk gebruik, in warmere seizoenen, is de neutrale lamp aangenamer, in koudere seizoenen of streken, vraagt de omgeving meer warmte, met gelig licht. Maar men mag niet vergeten dat het slechts een visuele gewaarwording is, omdat, aangezien het om een ledlamp gaat, de warmte die wordt geproduceerd en aan de omgeving wordt afgegeven, dezelfde is, ongeacht de lichtkleur.

lichte stoffen gordijnen

4. Gordijnen

Gordijnen van lichte en natuurlijke stoffen, zoals katoen en linnen, en lichte kleuren zijn goede bondgenoten als het erom gaat het gevoel van warmte te verminderen. Investeer in koelere tinten en lichte tinten, zoals wit, lichtgrijs, blauw en groen. Wat de warmere kleuren betreft, is het belangrijk ze voorzichtig te doseren en ze te mengen met kleuren als oranje en geel.

Naast hun functie als zonnefilter geven deze gordijnen het gevoel van een koelere en luchtigere omgeving. Dit geldt echter ook voor sofa’s, tapijten, kussens en andere elementen met gestoffeerde oppervlakken.

5. Tapijten

Afhankelijk van het materiaal, is het mogelijk om het tapijt tijdens de zomer op de vloer te laten liggen. Net als de gordijnen moet het gemaakt zijn van natuurlijke materialen en vezels, zoals katoen of sisal.

Ook de afmetingen en de dikte van het tapijt zijn van invloed, want een model met lange of zeer pluizige draden heeft de neiging meer warmte te absorberen, ongeacht of het van natuurlijke materialen is gemaakt of niet. Voor de zomer is het beter te opteren voor lichtere modellen, kleiner en met fijnere inslag en dikte.